Jalkapalloseuran strateginen toiminta

Onko jalkapalloseurallasi unelma, johon haluaisitte pyrkiä? Se voi olla lyhyen tai pitkän aikavälin unelma. Kun unelmasta pidetään yhdessä kiinni, varmistetaan seuran uudistuminen ja tarmo pyrkiä eteenpäin. Tehkää yhdessä strategia, joka sisältää tavoitteita. Tavoitteiden avulla pystytte paremmin näkemään, mihin seuran pitäisi keskittyä toiminnassaan ja mihin käyttämään resursseja. Onko teillä esimerkiksi ongelmia kehittää innostavia ideoita seuranne toiminnassa? Monissa seuroissa usein ongelmana on johtaminen, joka on hapuilevaa. Hyvä strategia on johtamisen työkalu, johon koko seuran tulisi sitoutua.

Jalkapallo on joukkuelaji, johon tarvitaan kaikkien pelaajien sitoutuminen. Myös seuran toiminnan strategiassa on tärkeää, että kaikki osapuolet sitoutuvat sen toteuttamiseen. Näin päästään parhaisiin tuloksiin. Silloin kun strategia päätetään esimerkiksi vuosikokouksessa olisi tärkeää saada kaikki hallituksen jäsenet, palkatut toimihenkilöt ja vapaaehtoiset yhteisen pöydän ääreen miettimään uutta strategiaa. Vastuu strategian toteutumisessa on kaikilla, joten on oleellisen tärkeää, että kaikki osapuolet sitoutuvat 100 prosenttisesti sen toteuttamiseen.

Unelmointi on enemmän kuin suotavaa strategian laadinnassa! Strategian hahmottamisessa on tärkeää osata unelmoida sillä yleensä unelmointi vie meidät siihen pisteeseen, missä haluamme olla. Luokaa strategialle visio, jossa kuvaatte, miten näette seuran toiminnan esimerkiksi viiden vuoden päästä. Älkää luoko liikaa esteitä tässä vaiheessa vaan antakaa mielikuvitukselle valtaa. Vision luomisessa voi käyttää avuksi swot – analyysiä, mind mappia tai jopa kirjoittaa näytelmä.

Jokaisella jalkapalloseuralla on jokin syy olemassaololle. Kysykää itseltänne ”mitä tarkoitusta varten olemme olemassa?”. Jokaisella yksilöllä on omat arvot, mutta myös jalkapalloseuralla voi olla arvot, joita pitkin rakennetaan koko seuran toiminta. Arvot perustuvat siihen, mikä on seuralle tärkeää. Se voi olla esimerkiksi yhteisöllisyys tai kansainvälisyys. Jalkapalloseura voi olla kansainvälinen ja tarjota seuran jäsenille jalkapallokursseja eri kielillä. Arvoilla annamme kuvan jalkapalloseuran toiminnasta ja haluamme viestiä toisille toimijoilla tiettyjä asioita. Arvojen on tärkeää myös toteutua käytännössä eikä vain olla kauniita sanoja seuran nettisivuilla. Muista että eri ulottuvuudet arvoissa eivät sulje muita pois! Jalkapalloseura voi olla samanaikaisesti kansanvälinen, yhteisöllinen ja innovatiivinen.

Lyhyesti pähkinänkuoressa seura voi tehdä toimintansa strategiseksi luomalla itselleen unelman, tekemällä tavoitteita ja miettimällä itselleen arvot, joihin kaikki seuran osapuolet sitoutuvat. Luota vision voimaan ja ryhmy heti miettimään, miten voitte kehittää seuran toimintaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *