Rovaniemen Palloseuran futisottelussa uhkaava tilanne

Rovaniemen Palloseuran ja Vaasan Palloseuran välinen ottelu sai yllättävän käänteen kun turvamiehet alkoivat tyhjentää stadionia. Veikkausliigan peli oli juuri saatu päätökseen kun tieto pommiuhasta tavoitti tapahtuman järjestäjät. Keskuskentän portilla tilannetta valvonut poliisi pystyi vahvistamaan että stadionin tyhjentäminen johtui nimenomaan pommiuhasta.

Myös pelaajat saivat ottaa jalat alleen hikisinä ja pelipaidat vielä yllään. Tuolloin Rovaniemellä eivät todellakaan säät suosineet lyhythihaisissa paidoissa kulkevia pelaajia, jotka tempaistiin pukukopista kipakkaan ulkoilmaan kesken voiton juhlien. Vasta ulkona pelaajille kerrottiin että kyse oli tosiaan pommiuhasta. Tilanne yllätti myös molempien joukkueiden kapteenit ja RoPSin päävalmentaja Juha Malinen sanoikin tilanteen olleen aivan absurdi. Tilanne sai unohtamaan pelin täysin. VPS-joukkueen luotsi Petri Vuorinen kommentoi että näillä asioilla leikkiminenkin on ihan sairasta, toivottavasti mitään pommia ei ole.

Poliisi pääsi aloittamaan etsinnät kun stadionin portit saatiin suljettua. Kenttää ja tiloja tarkistettiin yhteensä noin kahden tunnin ajan. Lopulta illalla poliisin antamassa tiedotteessa todettiin, että mitään pommia ei ollut löytynyt, joten pommiuhkaus oli perätön. Stadionilta ei oltu löydetty räjähteitä.

Lopulta pelaajat pääsivät takaisin hakemaan tavaroitaan ja käymään ansaitussa, kuumassa suihkussa. Sitä ennen koko joukkue oli marssinut hikisinä syömään pelipaidat yllään. VPS:n Joonas Vahtera kommentoi tapahtunutta ja sanoi: “tämä on todella ikävä juttu ja ensin säikähdin melkoisesti. En ole koskaan ollut missään vastaavassa tilanteessa.”

Poliisi jatkaa nyt tutkintaa perättömänä vaarailmoituksena ja tiedottaa asiasta lisää kun juttu etenee. Tutkinta etenee 17.45 tulleen uhkauspuhelun perusteella. Puhelussa kerrottiin kentälle sijoitetuista pommeista, jotka tulevat räjähtämään hetken päästä. Poliisi ilmoitti puhelusta välittömästi Rovaniemen joukkueen turvallisuuspäällikkö Tapio Kinnuselle. RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen pitää tapahtunutta erittäin harmillisena ja kommentoi: “tästä koitui vain valtavasti lisää työtä ja harmia. Pääsimme vasta nyt purkamaan kanttiineja ja muuta ottelutapahtumaan liittyvää”. Tuolloin kello oli jo yli kahdeksan illalla. Pommiuhka siis pidensi otteluun osallistuneiden työntekijöiden sekä pelaajien päivää aivan turhaan yli kahella tunnilla.

Näin räikeät, perättömät pommiuhkaukset ovat toistaiseksi Suomessa vielä melko harvinaisia. Kuitenkin viime aikojen tapahtumat esimerkiksi Saksassa, missä jalkapallojoukkueen bussin sisään lensi pommista aiheutuneita sirpaleita ja jossa loukkaantui yksi pelaaja on muuttanut jo nyt jalkapallotapahtumien turvallisuustilannetta.

Kuvan lähde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *